slide 1
Image Slide 2
Image Slide 1
wonderkind
wonderkind
wonderkind
Shadow

kinderbehandelcentrum

Voor wie?

Bij sommige kinderen is bij de geboorte al sprake van een vertraagde of afwijkende ontwikkeling, zoals bijvoorbeeld kinderen met een chromosoomafwijking. Bij andere kinderen wordt pas later gezien dat een kind zich anders ontwikkelt dan leeftijdsgenoten. Dit wordt vaak gezien wanneer het kind vastloopt op bijvoorbeeld het kinderdagverblijf of op school. 

Het kinderbehandelcentrum is er voor kinderen in de leeftijd vanaf 2 tot 12 jaar waarbij de ontwikkeling vertraagd en/ of afwijkend verloopt en die baat hebben bij specialistische zorg.

Werkwijze

Ieder kind is uniek en daarom heeft elk kind zijn of haar eigen plan en wordt de ondersteuning aangepast op het kind. Samen met de ouders bespreken we eerst de hulpvraag. Op basis van de gekregen van de informatie en onderzoek wordt er een plan gemaakt. Wij vinden het belangrijk dat ouders actief betrokken zijn bij de ontwikkeling van hun kind. Daarom is er om de drie maanden een gesprek waarin we samen met de ouders evalueren en dat ouders inspraak hebben over wat zij belangrijk vinden voor hun kind. 

Onze behandelmethodieken zijn gericht op taal-spraak, emotieregulatie, aandacht en concentratie, prikkelverwerking, motoriek, spel, zindelijkheid en zelfredzaamheid.

Het kinderbehandelcentrum heeft verschillende groepen met maximaal acht kinderen onder begeleiding van 2 begeleiders. In het dagprogramma worden kinderen gestimuleerd in hun fysieke, sociaalemotionele en de verstandelijke ontwikkeling. Er zijn groepsactiviteiten en individuele momenten waarin begeleiding samen met het kind intensiever aan een doel werken. 

Doel

Ons doel is om kinderen na behandeling door te laten stromen naar onderwijs of dagbesteding mogelijk te maken, waarin de individuele mogelijkheden van het kind centraal staan.

Wanneer?

De dagbehandeling is geopend op werkdagen. Het aantal dagen dat een kind naar onze dagbehandeling komt is afhankelijk van de leeftijd en wat passend is voor een kind.

Door wie?

De kinderen hebben op de groep vaste pedagogische begeleiders. De pedagogische begeleiders werken samen met onze gedragsdeskundige en externe partners zoals een logopedist, fysiotherapeut, een arts, een kinderpsycholoog en andere betrokken hulpverlening van het gezin.